Henkilökunta Helsinki ESITTELY

Valossa olemme kaikki korkeakoulutettuja osteopaatteja ja Valviran rekisteröimiä terveydenhuollon ammattihenkilöitä. Olemme kaikki erikoistuneet tuki- ja liikuntaelimistön hoitoon, kuten selkäkipuun ja niska-hartiaseudun oireiluun. Hoidamme kaikenikäisiä asiakkaita suomen ja englannin kielellä. Tutustu meihin tarkemmin alta ja löydä oma osteopaattisi joukostamme!


Ilkka Rajamäki

Outi Salama

Sinikka Tiainen

Erja Syvänne

Laura Lee Kamppila

Päivi Koponen

Essi Pesonen

Henri Ulmanen

Linda Priha

Linda Alaviitala

Emil Gálfi

Emil Gálfi

Osteopaatti

Olen Emil Gálfi, osteopaatti, tanssija, vuorikiipeilijä ja aktiivinen kuntosalilla kävijä. Lähdin opiskelemaan osteopatiaa vuonna 2017, koska käsillä toteutettava hoitaminen on aina kiinnostanut minua jo urheiluhierojakoulutukseni aikana vuonna 2013. Syksyllä 2021 päätin myös jatkaa opintojani fysioterapian saralla Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

Hoidossa koen tärkeäksi asiakkaan kuuntelun, jotta hän saa tarpeisiinsa hoitoa sekä tarvittaessa ohjausta ja neuvontaa vaivojen itsehoitoon kotona. Vastaanotollani käy asiakkaita aina lapsiperheistä iäkkäisiin, urheilijoita sekä kaikenlaisia ihmisiä, jotka tarvitsevat apua hyvinvointiinsa, kiputiloihinsa tai lapsien vaivoihin. Hoidon tavoitteena on asiakkaiden yksilöllinen kohtaaminen ja hoitaminen, jotta saavutetaan paras mahdollinen tulos.

Ihmisenä olen rauhallinen, positiivinen ja maltillinen. Tämä näkyy hoidossa siten, että käytän laajasti osteopatian tekniikoita asiakkaiden hoidossa sekä kerron asiakkaille perusteellisesti miten hoito toimii ja mitä heidän pitää tehdä, jotta hoitotulokset saadaan pidettyä yllä.

Emil Gálfi, Osteopaatti
Erja Syvänne, Osteopaatti

Erja Syvänne

Osteopaatti

Olen osteopaatti Erja Syvänne. Osteopatiassa minua kiehtoo ammatin monipuolisuus ja laajakatseisuus. Käytän hoidossa paljon mobilisoivia ja aineenvaihduntaa lisääviä tekniikoita, lihaskäsittelyä, kudoksia tasapainottavia tekniikoita, kraniaalisia ja viskeraalisia tekniikoita sekä biodynaamista lähestymistapaa. Tarvittaessa käytän hoidon tukena kinesioteippausta tai ohjaan kotiharjoitteita. Hyödynnän parhaan osaamiseni mukaan osteopatian laajaa kenttää käyttäen osaamistani biomekaanisesta biodynaamiseen ja nestekierrollisesta hermostolliseen malliin. Hoitotyylini on siis ajoittain reippaan napakkaa ja toisinaan hyvinkin lempeää. Suurin osa asiakkaista kokee hoidon miellyttävänä ja rentouttavana. Hoidan kaikenikäisiä ihmisiä ja asiakkaani tulevat hoitoon hyvin erilaisten vaivojen takia. Yleisimpiä syitä tulla vastaanotolleni ovat erilaiset työperäiset vaivat, kuten niska-hartiaseudun ja selän ongelmat ja stressi. Luonani käy paljon myös erilaisista vatsavaivoista kärsiviä ja raskaana olevia.

Ilkka Rajamäki

Osteopaatti, fysioterapeutti

Olen Ilkka Rajamäki, terveelliset elämäntavat omaava perheenisä ja entinen aktiiviurheilija. Koulutukseltani olen osteopaatti ja fysioterapeutti.  Kokemusta minulta löytyy erilaisten selän kiputilojen hoidosta ja kuntoutuksesta. Oma kiinnostukseni selkävaivoihin syttyi, kun sain hoidettua oman pitkäaikaisen selkäkipuni kuntoon ja palaamaan vanhan urheilulajini pariin.

Ensin pyrin hoidoissani käyttämään kevyitä ja pehmeitä hoitotekniikoita kehoa kuunnellen ja vasta sen jälkeen tarvittaessa hoitamaan kovemmilla tekniikoilla kuten manipulaatiolla tai faskiatekniikoilla. Tällöin minulle voi tulla hoitoon kivun ollessa pahimmillaankin tai esimerkiksi raskaana ollessa.

Manuaalisen hoidon lisäksi ohjaan tarvittaessa asiakkaalle omatoimisia harjoitteita kipujen ennaltaehkäisyyn ja terveyden ylläpitoon. Käytän hoidon tukena myös kinesioteippausta. Pyrinkin hoidoissani yhdistämään osteopatiaa ja fysioterapiaa asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaan parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Ammattitaitoani pidän yllä kouluttautumalla säännöllisesti useamman kerran vuodessa. Koulutusten sisältö on vaihdellut selän omatoimisesta kuntouttamisesta raskaana olevien ja lasten osteopatiaan.

Ilkka Rajamäki, Osteopaatti, fysioterapeutti
Outi Salama, Osteopaatti

Outi Salama

Osteopaatti

Olen osteopaatti Outi Salama. Olen huumorintajuinen elämäntapajoogi, joka huolehtii omasta terveydestään meditoimalla, tanssimalla ja saunomalla.

Hoidossani pyrin aina huomioimaan ihmisen kokonaisuutena ja yhdistelemään erilaisia osteopaattisia tekniikoita ja hoitomalleja saadakseni parhaan tuloksen. Keho on kokonaisuus, jossa moni asia voi vaikuttaa eri oireiden syntyyn ja kivun jatkumiseen pidempään. Käytän niin mekaanisempia niveliin ja lihaksiin kohdistuvia tekniikoita kuin myös pehmeämpiä kraniaalisia ja viskeraalisia (sisäelimiin kohdistuvia) tekniikoita. Hoito on pääosin kivutonta ja miellyttävää.

Yleisten vaivojen esim. selkä- ja pääkipujen ja eri nivelkipujen lisäksi olen perehtynyt stressin ja työuupumuksen osteopaattiseen hoitoon autonomisen hermoston kautta toimivilla hoidolla. Hoitoon saa aina tulla myös ilman isompaa vaivaa ennaltaehkäisemään ongelmia ja ylläpitämään omaa terveyttä ja hyvinvointia.

Sinikka Tiainen

Osteopaatti

Olen osteopaatti Sinikka Tiainen. Olen työskennellyt kehon ja liikkeen parissa vuodesta 2003, aluksi tanssin ja somatiikan, ja vuodesta 2015 lähtien osteopatian ammattilaisena. Olen myös kahden alakouluikäisen lapsen äiti.

Mielestäni terveys on ihme, joka pyrkii koko ajan toteutumaan meissä. Keho on jatkuvassa muutoksen tilassa, optimaalisesti kohti terveyttä. Silloin kun olo tuntuu väsyneeltä, tukkoiselta tai kipu vaivaa, jokin häiritsee muutoksen suuntaa. Monesti keho löytää takaisin oikealle kurssilleen kun osteopaattisen hoidon keinoin tuetaan kehon kykyä palautua ja toimia kokonaisuutena. 

Noin puolet asiakkaistani on alle 1-vuotiaita ja vauvaperheitä, jolloin yleisimpiä tulosyitä hoitoon ovat erilaiset vatsavaivat, kehon toispuoleisuus, itkuisuus ja imetyksen haasteet esim. kireiden jänteiden takia. Olen myös imetysohjaaja ja yhdistän mielelläni vauvojen ja äitien hoitoon imetysohjausta.

Aikuisten kanssa työskentelen tuki-ja liikuntaelimistön oireiden lisäksi paljon keho-mieliyhteyden haasteiden kanssa. Tällöin pyrin kohtaamisessa traumasensitiivisyyteen ja hoidossa kokonaisterveyden tukemiseen kehon, erityisesti hermoston kautta. Näen osteopatialla ison potentiaalin esim. psykoterapian rinnalla mielenterveyden hoidossa.

Osteopatian laajasta kirjosta omimmakseni koen kraniaalisen ja biodynaamisen hoidon, joka sopii kaikenikäisille ja jossa muutos kohti terveyttä tapahtuu lempeästi ja pakottamatta.

Sinikka Tiainen, Osteopaatti
Henri Ulmanen, Osteopaatti

Henri Ulmanen

Osteopaatti

Olen Henri Ulmanen, osteopaatti (AMK) sekä koulutettu urheiluhieroja. Olen suorittanut manuaalista käsittelyä vuodesta 2008 lähtien ja ylläpidän ammattitaitoani aktiivisella lisäkouluttautumisella. Osteopatiassa minua kiehtoo sen tehokkuus ja monimuotoisuus, sillä sen lukuisilla hoitomalleilla ja –tekniikoilla pystytään helposti ja yksilöllisesti hoitamaan useita erilaisia vaivoja. Etenkin erilaiset lihas- ja nivelvaivat, kuten selkä- ja niskakivut sekä raajojen kivut ovat saaneet mielenkiintoni, koska niihin pystytään vaikuttamaan nopeasti ja tehokkaasti.

Olen hoitanut erityisen paljon olkapääkivuista, päänsärystä ja migreenistä sekä selkä- ja niskakivuista kärsiviä. Hoidon tueksi ohjaan usein yksilöllisiä harjoitteita. Terveyden ja osteopatian lisäksi olen kiinnostunut urheilusta ja käyn aktiivisesti kuntosalilla sekä juoksemassa. Hoidan mielelläni urheilijoita sekä aktiiviliikkujia ja etenkin kuntosalin ja crossfitin harrastajista minulla on paljon kokemusta.

Laura Lee Kamppila

Osteopaatti

Olen osteopaatti Laura Lee Kamppila. Opiskelin ammattitanssijaksi Hollannissa ja Belgiassa. 16 ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen palasin suomeen ja valmistuin osteopaatiksi vuonna 2015. Ennen osteopaatin tutkintoa olen suorittanut  laitepilatesohjaaja- koulutuksen ja opettanut pilatesta vuodesta 2008.

 Osteopatiassa yhdistyy hienosti elementit kaikesta mitä olen elämäni aikana ehtinyt opiskella ja tehdä. Nautin osteopatian laajasta näkökulmasta ihmiseen ja terveyteen. Yksilö nähdään kokonaisuutena ja koko elämäntilanne otetaan hoidossa huomioon. Hoidossa pyritään löytämään syyt oireille pelkkien vaivojen hoitamisen sijaan ja jokaiselle asiakkaalle räätälöidään juuri hänelle sopiva hoito. 

Olen itse saanut osteopatiasta paljon apua, ja haluan vuorostani auttaa muita ihmisiä löytämään oman potentiaalisen terveytensä. Asiakkaani ovat niin miehiä kuin naisiakin. Erityisesti minua kiinnostavat erilaisten kiputilojen hoitaminen, osteopatian rooli työhyvinvoinnin edistämisessä, kokonaisvaltainen paremman toimintakyvyn edistäminen ja raskaana olevien hoitaminen. 

Kesäkuussa 2019 valmistuin 2-vuotisesta jatkokoulutuksesta Lontoossa, jossa keskityttiin erityisesti naisten terveyden hoitamiseen ja edistämiseen koko naisen elinkaaren ajan. Otan asiakkaita vastaan myös englannin, ranskan ja hollannin kielellä.

Laura Lee Kamppila, Osteopaatti
Essi Pesonen, Osteopaatti

Essi Pesonen

Osteopaatti

Olen osteopaatti Essi Pesonen ja olen toiminut osteopaattina Osteopatiakeskus Valolla alusta lähtien.

Keho on monimuotoinen kokonaisuus ja osteopatian mahdollisuudet kehon hoidossa ovat laajat. Osteopaattinen lähestyminen yhdistää kehon rakenteen ja toiminnan toisiaan tukien, unohtamatta meitä ihmisiä yksilöinä sekä osana oma ympäristöämme. Totean päivittäin tekeväni maailman parasta työtä.

Hoidon mielelläni erilaisia asiakasryhmiä miehiä, naisia ja lapsia vaivaa katsomatta. Naisten hoitoon erikoistuvat opintoni ovat loppusuoralla. Kehon monimuotoinen toimintaa heijastuu myös hoitoon eli emme käsittele vain vaiva-aluetta vaan tavoitteena on saada keho toimimaan tasapainoisemmin. Monet asiakkaani jäävät hoitamaan itseään ennaltaehkäisevästi alun tiiviimmän hoitojakson jälkeen.

Suosin hoidoissani tarkkoja ja hellävaraisia tekniikoita kehoa kuunnellen. Hoitotyylini on rauhallinen ja pehmeä, mutta tykkään haastaa kehoa ja ottaa asiakkaani aktiivisesti mukaan hoitotekniikoihin. Ohjaan usein myös pieniä harjoitteita hoidon tueksi.

Linda Priha

Osteopaatti

Olen Linda Priha, osteopaatti, tanssija, kahden pienen lapsen äiti sekä luonnossa liikuskelija.

Ihmisen keho-mieli on mielestäni uskomaton kokonaisuus ja on upeaa saada työskennellä sen kanssa monella eri tavalla. Toisaalta olen henkilökohtaisesti kokenut myös sen, miten erilaiset kivut tai ylikuormitustilat haittaavat elämää ja voivat tehdä omasta kehosuhteesta haastavan. Osteopatian avulla olen kuitenkin aina itse päässyt eteenpäin.

Osteopatiassa minulle tärkein periaate on se, että kehostamme löytyy jo kaikki mahdolliset itseparannusmekanismit. Usein ne eivät vain esim. stressin tai liiallisen kuormituksen takia pysty toimimaan optimaalisesti ja silloin voidaan tarvita osteopaatin tukea. Hoidankin paljon erilaisia toiminnallisia vaivoja: esimerkiksi pääkipuja, ruoansulatuselimistön häiriöitä, hengittämiseen liittyviä haasteita sekä ylipäätään stressi- ja ylikuormitustiloja. Lisäksi hoidan mielelläni raskaana olevia, lapsia sekä synnytyksestä palautuvia.

Minulle on luontevinta käyttää hellävaraisia ja epäsuoria osteopaattisia tekniikoita, koska koen, että muutosta ei yleensä voi pakottaa, vaan sitä kohti voi mieluummin ohjata. Haluan kuitenkin aina ottaa huomioon asiakkaan yksilölliset tarpeet ja pohtia sitä kautta, minkä tyyppinen hoito hänelle parhaiten sopii. Asiakastyössä minulle on tärkeää avoin kohtaaminen sekä empaattinen kuuntelu.

Jatkokouluttaudun koko ajan lisää erityisesti biodynaamisten ja kraniaalisten tekniikoiden suuntaan sekä lastenosteopatian saralla.

Otan asiakkaita vastaan myös englannin, espanjan, ranskan, ruotsin ja italian kielellä.

Linda Priha, Osteopaatti
 Linda Alaviitala, Osteopaatti

Linda Alaviitala

Osteopaatti

Olen osteopaatti Linda Alaviitala. Ihmisenä olen ystävällinen, iloinen ja lempeä, ja työtäni ohjaa aito halu auttaa ihmisiä voimaan paremmin. Osteopatia on minulle intohimo ja rakastan ihmisten auttamista. Toisena elämäni intohimona on tanssiminen. Alunperin olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, mikä näkyy rehellisyytenä ja luotettavuutena. Laaja-alainen tietämys ihmiskehon anatomiasta ja toiminnasta ohjaa käytettävien tekniikoiden valintaa ja hoitosuunnitelman laatimista.

Minulle on tärkeää, että jokainen asiakas kokee tulevansa kuulluksi ja kohdatuksi kiireettömästi ja arvostaen. Jokainen ihminen on ainutlaatuinen, minkä vuoksi hoitosuunnitelma tehdään aina haastattelun ja tutkimisen perusteella yksilöidysti. Käsin tehtävän hoidon tavoitteena on oireiden vähenemisen lisäksi kehon toiminnan parantuminen, terveyden vahvistuminen ja kehon itseparantamiskapasiteetin lisääntyminen.

Hoito on tarpeen mukaan oireilevan alueen tai koko kehon käsittelyä, useimmiten molempia. Monesti asiakkaat ovat saaneet hoidostani avun vuosiakin kestäneisiin kiputiloihin ja usein kuvaavat hoitoa miellyttäväksi ja rentouttavan tuntuiseksi. Vastaanotolleni voi tulla monenlaisten vaivojen vuoksi, tai vain rentoutumaan ja edistämään omaa terveyttään. Myös raskaana olevat ja vasta synnyttäneet naiset, sekä lapset ovat tervetulleita hoitoon. Yleisiä syitä vastaanotolleni hakeutumiseen ovat mm. päänsäryt ja migreeni, purentaelimistön ongelmat, niska ja hartiaseudun kivut, lantion ja alaselän kivut, vatsan alueen ongelmat, stressi ja uupumus, krooniset hengitysvaikeudet, urheiluvammojen kuntoutus, pienen lapsen korvatulehduskierteet, sekä raskausajan haasteet ja lapsen syntymään valmistautuminen.

Otan asiakkaita vastaan myös englannin ja espanjan kielellä.

Päivi Koponen

Osteopaatti

Tällä hetkellä Päivi on opintovapaalla.

Olen Päivi Koponen, osteopaatti, innokas opiskelija ja aktiivinen liikkuja. Kiinnostukseni osteoatiaan heräsi omien ja lasteni hyvien hoitokokemusten myötä. Oma liikuntataustani joogan, voimistelun ja kuntosaliharjoittelun parissa on tuonut paljon ymmärrystä aktiiviliikkujien vammojen mekanismeista, erilaisista hoitomenetelmistä ja siitä, mikä merkitys liikunnalla voi olla hyvinvoinnille. Haluan auttaa sinuakin oman terveytesi löytämisessä! Mielestäni hienointa osteopatiassa on tavoite ymmärtää, mistä eri häiriötilat kehossa voivat johtua, ja jokaisen ihmisen huomioiminen ainutkertaisena kokonaisuutena. Lähestymistapani on pehmeä ja kivuton.

Tällä hetkellä opiskelen Jyväskylän yliopistossa terveystieteiden maisteriksi, pääaineena fysioterapia ja tavoitteenani on tämän koulutuksen avulla yhdistää sekä osteopatian että fysioterapian asiantuntijuuden parhaat puolet.

Päivi Koponen, Osteopaatti